Acne

Wat is acne?
Bij Acne is er sprake van mee-eters, pukkels (papels) en/of puistjes (pustels) die littekens na kunnen laten. Er zijn verschillende vormen van acne, die ieder zijn eigen kenmerken hebben.
Komt alleen in het gelaat voor?
Acne komt voor op plaatsen waar de talgproductie verhoogt is. Dit kan daarom naast het gelaat ook voorkomen op de hals, rug en schouders.
Acne behandeling
Acne behandeling Bij een acne behandeling reinigen we de huid met een reinigingsgel en -lotion. Dit verwijdert oppervlakkig vuil op de huid dat poriën kan verstoppen. Daarnaast verzorgen we een dieptereiniging, waarbij zo veel mogelijk onzuiverheden uit de huid verwijderd worden. We maken gebruik van intensieve exfoliant (fruitzuurpeeling), microdermabrasie of een combinatie van beide methoden.
Na de behandeling
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes we ken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met SPF factor 50.
Het resultaat
Het resultaat van de acnebehandeling is per persoon verschillend. Doorgaans ziet u na de eerste behandeling al verschil. De huid zal er stralender uit gaan zien, beter aanvoelen en de acne zal na verloop van tijd minder zichtbaar worden. De huid gaat minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen.
Aantal behandelingen
Het gemiddeld aantal behandelingen verschilt per persoon. Het is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de behandelingsfrequentie hoog liggen en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de huid iedere week of om de twee weken te behandelen. De behandelingsfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert.
Wat kan je er zelf aan doen?
Naast de reinigende behandeling die in ons schoonheidssalon gegeven wordt, is het belangrijk dat u zelf de huid schoon houd en de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt om de behandeling te ondersteunen. We spreken met u samen welke producten geschikt zijn voor uw huid. Verder is het noodzaak om de behandelde huid goed te beschermen tegen zonlicht, minimaal met beschermingsfactor 50. Ten slotte dient u aanraking met de behandelde gebieden zo veel mogelijk te vermijden om verergering of ontsteking te voorkomen. Deze behandeling kan door verschillende zorgverzekeraars vergoed krijgen.

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie behandeling?

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. deze mechanische dieptepeeling maakt de huid veel gladder, zachter en egaal. Doordat de dode huidcellen verwijdert zijn is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen.

In onze schoonheidssalon maken we gebruik van één van de beste
microdermabrasie apparaat VIORA PRISTINE™

  • Veilig en effectief
  • Meteen zichtbaar resultaat
  • Pijnvrije behandeling
  • Klinisch bewezen en getest
Microdermabrasie behandeling met VIORA PRISTINE™
Hoe werkt het?

De Pristine exfolieert het huidoppervlak: de huid wordt als het ware verfijnd afgeschaafd, waardoor de bovenste oude, beschadigde en vervuilde huidcellen worden verwijderd. Dit proces stimuleert de celvernieuwing met de aanmaak van verse, jonge cellen en met collageen (het hoofdbestanddeel van het huidbindweefsel dat uw huid stevig en elastisch houdt).
Na een microdermabrasie behandeling zal de huid optimaal werkstoffen opnemen. Het vacuümsysteem zorgt voor een directe lifting van de vermoeide huid en stimuleert de bloedtoevoer naar het huidoppervlak, waardoor de zuurstofopname wordt verhoogd. Nieuwe collageen en elastine worden gevormd met een duidelijk zichtbare en langdurige huidverbetering en huidverjonging tot gevolg.

Wat kun je behandelen met microdermabrasie
  • fijne rimpels
  • onzuivere huid
  • huidveroudering
  • oppervlakkige
  • pigmentvlekken
  • acne littekens (vlekjes)
  • zonneschade
  • rokershuid
  • grove poriën
  • grove huidstructuur
  • futloze huid
Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij:

  • moedervlekken
  • eczeem
  • psoriasis
  • huidontstekingen
  • koortslip
  • zonverbranding
  • vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)
  • rosacea
    huidkanker
  • actieve acne
  • herpes
  • Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimiaal 9 maanden gestopt zijn hiermee. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intake-gesprek.
Hoe voelt de behandeling en hoe ziet de huid eruit direct na de behandeling

Als een licht trekkend gevoel aan de huid. Het is een comfortabele en pijnloze behandeling. Direct Na de behandeling kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet, maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet

Wanneer zie je het resultaat?

Vanaf de eerste behandeling met de Pristine zult u reeds het verschil ervaren. De huid voelt zuiver, rimpels zullen vervagen en littekens (als gevolg van bijvoorbeeld acne) minder zichtbaar worden. De huid verkrijgt een vitale uitstraling en de conditie van uw huid zal zichtbaar verbeteren.
Voor een goed zichtbaar resultaat moeten er 5 tot 10 behandelingen plaatsvinden. Tussen de behandelingen moeten minimaal 10 dagen zitten om de huid de gelegenheid te geven om nieuwe huidcellen aan te maken. De behandeling moet thuis worden ondersteund met de juiste huidverzorgingsproducten voor een optimaal resultaat.

Wat is goed na een microdermabrasie behandeling?

Na de microdermabrasie bedandeling de huid is goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Hierover krijg je een advies tijdens jouw behandeling en intake gesprek. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Wat mag niet na een microdermabrasie behandeling?

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. De voorkeur heeft ook om minimaal 2 dagen geen make-up te gebruiken.

Needling

Wat is micro-needling ?

Micro-needling behandeling is een behandelmethode
waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek
microscopisch kleine gaatjes in de huid maken.
Op deze manier dagen we de huid uit om zich te
herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces.
Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te
vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Hoe werkt micro-needling?

Wij maken gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes (derma pen). Hiermee maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Indicaties micro-needling (Dermapen)

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering
  • Acne-littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove poriën/grove huidstructuur
  • Striae/striemen

 

Hoe ziet er de behandeling


Na het reinigen van de huid brengt de schoonheidsspecialiste een serum aan op uw huid. Voor iedere indicatie is een apart sérum beschikbaar, waardoor we nog gerichter en effectiever kunnen werken. Daarna beweegt zij de Dermapen roterend over uw huid. De behandeling zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid, welke goed te verdragen zijn. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste een masker en een kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.


Na de behandeling


Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanblijven.

Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Na één tot twee weken laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar.
Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandproduct factor 50. Gebruik na de behandeling en tussen de behandelingen door de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Aantal benodigde behandelingen


Net als bij andere huid verbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. U kunt zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen in kuurverband (elke vier tot zes weken) nodig voor een goed resultaat. Dit is echter afhankelijk van de indicatie en de intensiviteit van de behandeling.

Laser

Indien u last heeft van een onrustige, slecht uitziende, vale en grauwe huid dan kan een huidverbeterende behandeling met een laser uitkomst bieden. Een laserbehandeling stimuleert de huid die volume en elasticiteit mist. De laser vernieuwd zowel de opperhuid als het bindweefsel van de lederhuid.

Een laserbehandeling stimuleert de aanmaak van collageen (bindweefsel in de huid). Het collageen zorgt voor een mooie jonge en fris uitziende huid. Naarmate u ouder wordt verslapt het collageen, ook roken, stress, vermoeidheid, slechte voeding en blootstelling aan de zon, verslechteren de huidconditie.

Maak direct een afspraak

Weet je nog niet wat je wilt? Maak een afspraak voor een intake-gesprek. Dit is gratis en vrijblijvend.